Gyakran Ismételt Kérdések

Honlapunkon keresztül a Megrendelem a könyvet gombra kattintva tudod megrendelni a könyvet 2790 Ft-ért. Az ár minden esetben tartalmaz egy különleges csomagolást és személyes apró ajándékokat. A fizetési felületen van lehetőség kiválasztani a paylike-os (ez esetben 990 Ft a szállítási költség) vagy az utánvétes fizetést (ez esetben 1290 Ft a szállítási költség).
Személyesen Gárdonyban, az Anna baba boltjában (2483 Gárdony, Bóné Kálmán utca 39.) elérhető nyitvatartási időben (hétköznap 9-13), vagy előzetes megbeszélés alapján.

Ha most minket olvasol, vagy a könyv vásárlásában gondolkozol, biztos lehetsz benne, hogy mi nem adunk választ arra, hogy mikor kellene leszoktatni a babádat.

Miért? Mert úgy érezzük, hogy ez annyira intim kérdés, ami csak anyára, a babára és persze az apára tartozik.

A könyv céljától (mesés formában elfogadtatni, hogy vége a cicizésnek) teljesen független, hogy egészségügyi okokból, újbóli terhességért, kényelmetlenség miatt, nyomás hatására, fél éves, egy éves, másfél vagy kettő és fél éves babádat szeretnéd leszoktatni.
Mi “csak” egy mesekönyvet adunk, amit – ha készen álltok – olvasgathattok együtt, lapozgathatjátok, beszélgethettek róla.

Minden gyermek más, minden család és élethelyzet más. Van ahol nagy szerepe van a mesének, a közös mesélésnek, van ahol ezt majd csak később szeretnék elkezdeni.
Egy biztos: a maguk módján minden gyermek szeret színes, mozgalmas, történetet felvonultató könyvet lapozgatni. Még akkor is ha a szülőként csak azt látod, hogy a gyermeked sebtiben végig lapozza és veszi elő a másikat. Ilyenkor is jut információ az agyba a látottakból. S ha úgy látjuk, megáll egy egy képnél… na akkor jövünk mi anyukák és finoman be is vonhatjuk a mesélésbe, beszélgetésbe.

0-5 éves korosztálynak és szüleiknek (első sorban persze az anyukának, de a leszoktatáshoz elengedhetetlen résztvevő az apa is).

Ez a korosztály már nem csak táplálék szerzésnek tekinti a szoptatást, hanem kötődést, megnyugtatást, fájdalom csillapitást és sokszor unalom üzést is kapnak egy egy ilyen alkalom alatt. Ezért okozhat nehézséget az elválás és a lemondás.

A könyv grafikája segít az azonosulásban. Nem csak ismerős helyzetek, de vicces vagy fájdalmas képeket is lefest a szoptatásról elejétől a végéig.

Igen! Mindenképen! Minden babánál máskor jön el ez idő amikor rövidebb szövegeket a képhez tud társítani. Addig is mesélj a képekről, idézzétek fel azok alapján nálatok, hogy volt, hogy van most. Igyekeztünk az arcok mimikájában az alap érzelmeket megjeleniteni, de fontosnak tartjuk, hogy Te is emeld ki: vidám, boldog, kiváncsi, fáradt,
szomorú, fáj… Az erre szánt idő is nagyon fontos része lehet az elválasztásban.

Hiába mesés formában tálalja az elválasztást a gyermeknek, ez egy nehéz és sok akadályt jelentő helyzet lehet. Ennek feldolgozásához készítettük ezt az egyszerű kártya játékot:

Vajon megtalálod, hogy melyik oldalon bújt el a horgolt cica, vagy hol lehet a róka? Ha igen, rakjátok a kis kártyákat az adott oldalra. A kártyákat lefordítva memória kártyaként is használható. A több formában is játszható játék fejleszti a megfigyelőkészséget, a koncentrációs képességet, valamint segít megtanulni a tárgyak egyeztetését.